Image
President

Trainingen & Workshops


Zoek je een vaste instructeur of wil je gewoon eens een keer een training, workshop of les van iemand anders? Individueel of in groepsverband? In overleg is er heel veel mogelijk. Ik heb leerlingen die ik al langere tijd begeleid, maar tevens geef ik regelmatig workshops, clinics en trainingen bij vakantiekampen, verenigingen, pensionstallen en dergelijke. Op dit moment geef ik dressuurles, ruiterfit/ECO-Coach trainingen en trainingen 'rijden met (Franklin) ballen'. In de toekomst komen daar wellicht meer trainingen, zoals rijden met een teugeldrukmeter bij.

Dressuurles

Met meer dan 20 jaar ervaring met lesgeven variërend in niveau van absolute beginner tot Z-dressuur, durf ik mezelf wel een ervaren instructeur te noemen. Er wordt veel gewerkt aan de basis: voorwaarts aan het been, van achter naar voren, over de rug naar een fijne aanleuning. Uiteraard is er ook veel aandacht voor de houding en zit van de ruiter. Welzijn, respect en plezier zijn altijd het uitgangspunt.

Of je nu wilt werken aan specifieke oefeningen, beter wilt presteren op wedstrijden, of gewoon met meer plezier je paard fijner wilt laten lopen, dat maakt allemaal niet uit. Ik geef op een rustige, vriendelijke en respectvolle manier les waarbij altijd rekening wordt gehouden met de individuele mogelijkheden van zowel ruiter als paard. Niveau is van ondergeschikt belang, als de motivatie om te leren er maar wel is. Wil je meer informatie of een keer een proefles, neem dan gerust contact op. Zowel groepslessen als privélessen zijn mogelijk.

Meer info

Ruiterfit/ECO-Coaching

‘ Life begins at the end of your comfort zone’

Zo’n 2 jaar geleden heb ik  de masterclass ECO-Coaching in Heerenveen gevolgd. Voor de KNHS heb ik ECO-Coach trainingen gegeven aan instructeurs in opleiding en daarnaast heb ik voor zeer diverse groepen trainingen gegeven, o.a. vakantiekampen, activiteitendagen bij verenigingen, scholen (leerlingen paardensport/paardenhouderij), etc.

Er is geen vast format voor deze trainingen en workshops. Een clinic, training of workshop wordt altijd in overleg op maat gemaakt. Het is mogelijk om een training zonder paard te doen, met paard of een combinatie daarvan. Een theoretische introductie is mogelijk, maar de praktische invulling heeft altijd de overhand. Een ding is zeker: het is altijd verrassend en je wordt uitgedaagd om buiten je comfort zone te gaan! Na de training ben je je veel bewuster van je eigen lichaam en inwerking op het paard.

Balans, focus, ademhaling, coördinatie, vertrouwen, samenwerking. Zowel fysiek als mentaal. Zodat je beter op je paard kunt zitten en fijner en effectiever kunt inwerken. De training is laagdrempelig en voor iedereen geschikt, of je nu wel of niet sportief bent.  Wel is de training ‘out of comfort’ wat wil zeggen dat je wordt uitgedaagd om buiten je comfort zone te gaan door iets nieuws te doen en te ervaren.

Zelf beschik ik over een verscheidenheid aan materiaal om te gebruiken en daarnaast kan er soms gebruikt gemaakt worden van divers materiaal dat al op de locatie aanwezig is.

Wil je eens een keer een training of workshop, die anders dan anders is? Die voor nieuwe inzichten en meer bewustwording zorgt? En die ook vooral heel leuk is? Dan is een Ruiterfit/ECO-Coach training zeer geschikt!

Meer info

Rijden met (Franklin) ballen

Franklin ballen worden steeds meer gebruikt om de houding en zit te verbeteren. De ballen werken in op het bindweefsel en dat heeft een zeer snel en positief effect op het lichaamsbewustzijn.

Ik heb diverse ballen in verschillende vormen en maten. Eerst observeer ik de ruiter en het paard en afhankelijk van wat ik zie en wat de ruiter ook zelf aangeeft, worden de ballen in bepaalde posities geplaatst. Soms is dat onder de armen/oksels, soms onder de bovenbenen. Maar meestal begin ik bij de het zitvlak en de zitbeenknobbels. Na het plaatsen van de bal(len) rijdt de ruiter een aantal minuten en daarna worden de ballen weer weggehaald. Het gaat er niet om hoe goed de ruiter met de ballen kan rijden, maar om het effect erna.

Veel ruiters ervaren direct een positief effect. Een diepere zit en meer bewegelijkheid in de heupen worden vaak genoemd.

Het rijden met (Franklin) ballen is zeer geschikt voor een individuele les of voor kleine groepjes. Wil je optimaal aan je houding en zit werken? Dan is een combinatie van Rijden met (Franklin) ballen met een ruiter(fit)training zonder paard een aanrader!

Meer info

Image